top of page
Search

Det skal regne på bryllupsdagen! Hva nå?

De fleste drømmer vel om en skyfri himmel og mild bris på den store dagen. Men visste du at for oss bryllupsfotografer, så er forholdene bedre når det er overskyet? I tillegg mener jeg å huske at det betyr lykke å få regn i sløret!


På en annen side bringer regn på den store dagen med seg noen utfordringer. Det er ikke kult å bli kliss våte, i tillegg til at sminken renner og håret står til alle kanter.

Her er mine råd om det skulle regne på den store dagen:

Legg en plan B


Planlegger dere å ha hageselskap, utevielse, strandbryllup eller noen andre utendørsaktiviteter? Lag alltid en plan B dere kan ty til om værvarselet ikke spiller på lag. Man kan enten velge å ha et lokale man kan bruke i bakhånd eller kanskje er et partytelt redningen? Tenk gjennom dette på forhånd og hør med leverandørene om hva slags muligheter dere har.


Fotograferingen


Når det kommer til hva man skal gjøre med fotoshooten tenker jeg det kommer helt an på hvor mye det regner. Er det litt duskregn eller skal det hølje ned hele dagen? I de aller fleste tilfeller kan vi gjennomføre fotoshooten som planlagt, med hjelp av en paraply eller noen store løvtrær. Et veldig godt alternativ om det pøser ned er en paviljong. Her får vi det fine dagslyset uten at noen trenger å bli våte.Ha hjelpemidler klare


Skulle det være meldt regn på den store dagen, anbefaler jeg å pakke med følgende

  • Gode vanntette sko

  • Regnjakke

  • Paraply

  • Pledd om det er meldt kaldt vær

  • Sminke og hårprodukter for touch ups underveis

Og når den store dagen endelig kommer, husk å nyt den til det fulle, uansett vær!


Comments


bottom of page