top of page
Search

Hvordan velge riktig bryllupsfotograf?

Taster man inn ordet "bryllupsfotograf" på google, får man opp intet mindre enn 241.000 resultater. Det er ingen enkel jobb å eliminere 240.999 av disse fotografene. Du har Helga fra Hamar, Stine fra Stavanger, Trond fra Tromsø og Olav fra Oslo- og alle kommer gjerne å fotograferer bryllupet ditt.


Her er noen punkter som er viktige å tenke på ved valg av bryllupsfotograf.


Bildestil


Alle fotografer har en såkalt "stil" på bildene sine. Stilen avhenger av hva slags kamera og objektiv man velger å bruke, hvilke vinkler man tar bildene fra, hvordan man får paret til å posere, og ikke minst hvordan man etterbehandler bildene sine. Det er veldig viktig at dere og bryllupsfotografen dere velger har samme smak når det gjelder bildestil. Ta deg god tid til å se gjennom bildegalleriene til flere fotografer før du plukker ut et knippe du liker best.


Pris


De aller fleste brudepar har et budsjett de må forholde seg til. Og noen bryllupsfotografer har ikke priser som passer inn i et lavbudsjettbryllup. Sånn er det bare. Etter du har funnet noen bryllupsfotografer som du elsker bildene til, sjekk prisene. De aller fleste har en prisliste på nettsiden, slik at det er enkelt å sjekke om fotografen du ønsker deg passer inn i budsjettet.
Velg en fotograf med bryllupserfaring


Mange fotografer tilbyr bryllupsfotografering. Men før du velger for eksempel nyfødtfotografen som tidligere knapt har fotografert i bryllup bør du tenke deg nøye om. For å gjøre en god jobb som bryllupsfotograf må man være flink til dokumentarisk fotografering, samtidig som man kan skape nydelige portretter som skal skape glede resten av livet. Velg derfor en fotograf som har lang erfaring med bryllup og har en god portfolio å vise til.


Velg lokalt


Dette rådet har du sikkert hørt mye i forbindelse med for eksempel handling av mat, men det gjelder for bryllupsfotografer også. Velger du en bryllupsfotograf som bor i samme by, slipper du å betale reiseregningen til fotografen. Noen fotografer tar mange tusen i reisetillegg om de må til en annen by. En annen fordel med å velge en lokal fotograf er at de kjenner byen og vet om mange steder som er godt egnet for bryllupsfotografering.


Start jakten tidlig


Mange av de flinkeste fotografene blir booket opp til 18 måneder i forveien. Det er derfor lurt å starte jakten på drømmefotografen i god tid før dagen. Når du har funnet en som er aktuell ikke vent for lenge med å høre om de er ledige på den store dagen.


Lykke til i jakten på fotograf :)

Σχόλια


bottom of page