top of page
Ofte Stilte Spørsmål
4W6A9163.jpg

De aller fleste gifter seg for første (og forhåpentligvis) siste gang. Derfor er det som regel mange spørsmål som dukker opp i forbindelse med fotografering. Her svarer jeg på de vanligste spørsmålene jeg blir stilt. 

Hvordan finner vi en bryllupsfotograf som passer oss?

Bildestil og pris er stikkordene her. Bryllupsfotografer kommer i alle mulige prisklasser og stiler. Det aller viktigste er å se godt gjennom bildegalleriene til fotografene dere vurderer. Er det slike bilder dere ønsker å ha av deres bryllup? Deretter ta en titt på prisene. Har dere funnet drømmefotografen, men prisen for heldagsfotografering er utenfor budsjett? Da vil jeg anbefale å vurdere å booke en mindre pakke, heller enn å booke en heldagsfotografering hos en fotograf som kanskje ikke er like flink. Det er bedre å sitte igjen med et knippe skikkelig gode bilder enn en hel haug med dårlige bilder. 

Hvordan booker vi bryllupsfotografering?

Funnet en bryllupsfotograf som tar fantastiske bilder og er innenfor budsjett? Da er det neste steget å ta kontakt for å høre om fotografen er ledig på den store dagen deres. Er jeg den utvalgte fotografen og er ledig på dagen, vil jeg sende dere kontrakten min som inneholder nyttig info. Den skal underskrives og returneres. Når depositumet er innbetalt vil jeg holde av datoen for dere og dere kan senke skuldrene og krysse av "booke fotograf" på listen deres.  

DJ2A1951.jpg

Hvor lang tid før bryllupet bør vi booke bryllupsfotograf?

Jo tidligere dere er ute, desto større er sjansen for at bryllupsfotografen dere aller helst vil ha er ledig. Som regel blir de mest populære datoene booket 12-18 måneder i forkant. Så snart dere har datoen klar, vil jeg anbefale å starte jakten på fotograf.   

Er du bryllupsfotograf kun i Oslo?

Jeg har base i Oslo, men fotograferer gjerne bryllup i hele Norge. Skal du gifte deg i utlandet? Jeg blir gjerne med dit også! Ved bryllup utenfor Oslo vil reisekostnader komme i tillegg til prisen for fotografering. 

Hva gjør vi om det er meldt regn på bryllupsdagen?

Planlegger dere å ha hageselskap, utevielse, strandbryllup eller noen andre utendørsaktiviteter? Lag alltid en plan B dere kan ty til om værvarselet ikke spiller på lag. Man kan enten velge å ha et lokale man kan bruke i bakhånd eller kanskje er et partytelt redningen? Tenk gjennom dette på forhånd og hør med leverandørene om hva slags muligheter dere har.

Når det kommer til hva man skal gjøre med fotoshooten tenker jeg det kommer helt an på hvor mye det regner. Er det litt duskregn eller skal det hølje ned hele dagen? I de aller fleste tilfeller kan vi gjennomføre fotoshooten som planlagt, med hjelp av en paraply eller noen store løvtrær. Et veldig godt alternativ om det pøser ned, er en paviljong. Her får vi det fine dagslyset uten at noen trenger å bli våte.

Skulle det være meldt regn på den store dagen, anbefaler jeg å pakke med følgende

  • Gode vanntette sko

  • Regnjakke

  • Paraply

  • Pledd om det er meldt kaldt vær

  • Sminke og hårprodukter for touch ups underveis

  • Og når den store dagen endelig kommer, husk å nyt den til det fulle, uansett vær!

bottom of page